Història de Can Bolet

 

Na Rosa Agustí explicava que els orígens del restaurant es remonten 50 anys enrere, tot va començar un any abans de la gran nevada de 1962. Fa mig segle, sa mare l'àvia Catuca, sa germana Margarita i ella van començar a donar de menjar als treballadors que arribaven a Lloret a construir els orígens del gran poble turístic que és avui dia.

Platja de Lloret, nevada de 1962

Més tard, el fill de l'àvia Catuca, en Joan, es va afegir a la cuina i va impulsar el negoci fent reformes a aquella casa-taverna que es va convertir en restaurant. Posteriorment el germà petit, en Carlos, va començar a portar el menjador.

 

L'àvia Catuca i el seu fill Joan cuinaven plats de tota mena, plats de peix fregit, a la planxa, carns, guisats i sopes que revifaven a aquests treballadors que van aixecar Lloret.

 

Posteriorment, els treballadors van deixar pas als primers turistes que van venir a Lloret atrets per les seves platges úniques i per la hospitalària gent que els acollia a les seves instal·lacions.

 

Amb el pas del temps el local es va fer petit per rebre a tots els clients que, entre turistes i gent de la comarca, omplien cada dia el local. Als voltants de l'any 1990 els fills de l'àvia Catuca, en Joan i en Carlos, van prendre la decisió d'obrir un nou Can Bolet molt més gran i modern que és el local que podeu visitar avui dia.

 

Actualment, el gerent del restaurant és en Carlos i en Joan va deixar pas a la cuina a en Ramon, un cuiner que porta amb nosaltres mitja vida i aporta un toc de modernitat als nostres tradicionals plats que els fan quelcom especial.

Orígens del nom Can Bolet

 

El nom del restaurant prové de l'avi dels propietaris, Josep Agustí Rosés, més conegut pel sobrenom de l'Avi Bolet.

 

L'Avi Bolet era conegut per la seva habilitat per buscar i trobar bolets, els seus nets expliquen que el seu avi arrivaba a casa amb els cistells de sardines de 20 quilos plens de bolets.

 

Va ser un home fort i valent, va viure més de noranta anys i va destacar per la seva perícia al mar. L'Avi Bolet, juntament amb els seus fills van ser els primers de la Costa Brava en fer servir l'art de pesca anomenat Teranyina. A més, era conegut per les seves aventures marítimes.

 

L'Avi Bolet va començar de molt jove, es va embarcar en el seu primer vaixell després de fer la primera comunió, va ser el José Anell, una bricbarca amb destí a Cuba comandada pel capità Maig i propietat d'un tal Tonet de la Tecla. Després va viatjar per mig món arribant a destins tan exòtics en aquella època com La Habana, Montevideo, Oporto, Isla Asunción, Filipinas, Manila, Islas Carolinas, Isla Isabela, Ulanta, Noruega... entre d'altres. Molts d'aquests ports els va conèixer a la marina de guerra espanyola on va viure mil i una aventures. Quan ja en va tenir prou va tornar cap a Lloret i va tenir sis fills, disset néts i una dotzena de besnéts.

 

La revista Rumbo, molt popular a la seva època en el món marí, va publicar una entrevista que li van fer a l'Avi Bolet en la seva edició d'agost de 1954 titulada "zafarrancho de combate en las Carolinas", en aquesta entrevista es fa un petit resum de la seva intensa vida.

Tradició/ Tradición

Des de 1961, conegui el nostre restaurant obert fa més de 60 anys. Li proposem una cuina tradicional i de mercat, elaborada amb productes de primera qualitat.

 

Des de 1961, conozca nuestro restaurante que abrió hace más de 60 años. Promonemos una cocina tradicional y de mercado, elaborada con productos de primera calidad.

Reserves

Adreça

Restaurant Can Bolet
Sant Mateu 6
17310 Lloret de Mar 

 

Telèfon:

+34 972371237

+34 676774878


Llamar

E-mail

Cómo llegar